Wat doet een huurrecht advocaat?

De trend is specialiseren. De tijd dat een advocaat alle zaken deed is al lang voorbij. Je kunt bijvoorbeeld niet vandaag een strafzaak doen, morgen een arbeidsconflict en daarna ook nog even een huurzaak. Deze vakgebieden hebben niets met elkaar te maken.

Een huurrecht advocaat is iemand die veel verstand heeft van het contractenrecht. Hoe zit dat contract in elkaar? Hoe moet je het uitvoeren? Daarnaast heeft hij zich verdiept in het huurrecht. Hij is ook lid van een specialistenclub. De Vereniging voor Huurrechtadvocaten.

Als ondernemer of particulier schakel je toch liever een specialist in. Het huurrecht in Nederland is complex. Veel dwingend recht. Wat is dat? Als je een huurcontract sluit dan heb je als huurder bepaalde rechten. Als verhuurder moet je weten hoe ver die rechten gaan. Als je een huurcontract sluit dat niet in lijn is met de wet, dan gaat de wet voor. Maakt niet uit wat je op papier hebt gezet. Je moet dus goed weten waar het over gaat (en waar je aan begint).

Als er een probleem is dan moeten we een goede strategie uitzetten. Gaan we nog een keer met de wederpartij praten of brengen we de zaak meteen voor de rechter?

Een huurrecht advocaat helpt

Heb je als verhuurder en huurder een belang bij behoud van een goede relatie omdat je nog een tijd met elkaar doormoet dan ga je natuurlijk praten. Zijn de omstandigheden veranderd die maken dat je geen belang hebt bij het voortzetten van de huur dan koers je op beëindiging. De huurrecht advocaat helpt je bij het nemen van de juiste beslissing.

Wat doet een huurrecht advocaat?